Vizilabda torta - hogyan csináld




Süss két félgömböt. Biztosan máshogy is lehet, de nekem van két félgömb totaformám. Így a legegyszerűbb. Ha nem olyan piskótát választottál, ami nehéz és kemény, akkor az alsó félgömbbe szúrj néhány fa pálcikát, szúrd bele a tortába úgy, hogy ne látszódjanak ki, majd helyezz rájuk egy torta tálcát. 



A felső félgömböt így a fa peckek és a tortatálca tartja stabilan. Ha így jársz el biztosan nem fog összerogyni a tortád.


Kend be vajkrémmel a torta külsejét. Most még csak az a cél, hogy egy viszonylag sima, de tortamorzsalék nélküli réteget képezz a torta külsején. Ha kész, tedd be a hűtőbe, amíg a vajkrém megszilárdul.

Ez után jöhet a felső réteg vajkrém. Ezt fogod látni az elkészült tortán, tehát színezd olyanra,a milyenre szeretnéd. Most már nem elég, ha nagyjából sime, ezért ezt a réteget egyenletesen simára kell dolgoznod. Ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, hogy vastagon kened a tortára a vajkrémet, majd egy megfelelő eszközzel lehúzod a felesleget. Ez az eszköz nálam egy műanyag lap volt, amit egy másfél literes műanyag palack oldalából vágtam ki, tehát nem kell semmi extra drága cuccra gondolni. A palack oldala azért különösen jó, mert eleve hajlított, tehát egy gömbölyű felületet könnyű vele lesimítani. Használd a műanyag lap élét, mintha késsel dolgoznál.

 Ha kész a labdád díszítsd kedvedre. Az enyém most vizilabda lett, de azt hiszem a kézilabdának is hasonló a mintázata.

Íme az ünnepelt: