3 tojás
100 gr cukor
170 gr finomliszt
75 ml olaj
75 ml tej
1 púpozott teáskanál sütőpor
300 gr fehér csokoládé
300 ml tejszín
nyalókapálca
csokoládé, vagy Candy Melts a nyalókák bevonásához
szórócukor a díszítéshez
- Forraljuk fel a tejszínt, öntsük a darabokra tört csokoládéra. Hagyjuk egy percig állni, ezután keverjük egynemű masszává. Ha szobahőmérsékletűre hűlt tegyük legalább egy órára hűtőbe.
- 2 evőkanál cukorral verjük habbá a tojások fehérjét.
- A maradék hozzávalókat keverjük össze, majd lazítsuk a masszát a tojásfehérje habbal.
- Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt formába, és 175 C-os sütőben süssük készre.
- Az elkészült a piskóta hagyjuk kihűlni, majd morzsoljuk finomra.
- A morzsához keverjük hozzá a csokoládés krém felét, majd kanalanként adjunk hozzá annyi krémet, hogy formázható masszát kapjunk.
- Gyúrjunk golyókat. A nyalókapálcák végét mártsuk meg kevés olvasztott csokoládéban, vagy Candy Melts-ben (olvasszunk meg keveset abból, amivel be fogjuk vonni), és szúrjuk a golyókba.
- Tegyük a nyalókapálcára húzott golyókat legalább fél órára mélyhűtőbe.
- Olvasszuk meg a csokoládét vagy Candy Melts-et, mársuk meg benne a nyalókákat, szórjuk meg cukorkákkal, és szúrjuk száradásig hungarocellbe.